Jordgubbs- och punschsemifreddo

En perfekt glass att göra om man inte har en glassmaskin med smak av jordgubbar och punsch

Jordgubbs- och punschsemifreddo

Ingredienser:

  • 500 g jordgubbar
  • 0,5 dl punsch
  • 6 äggulor
  • 200 g strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här:

  1. Rensa jordgubbarna.
  2. Mosa hälften med en stavmixer, och skär den andra hälften i små bitar eller skivor.
  3. Blanda ihop tillsammans med punschen.
  4. Vispa äggulor och strösocker riktigt ljust och fluffigt.
  5. Vispa grädden till mjuka toppar.
  6. Vänd ner i äggkrämen, tillsammans med yoghurten.
  7. Vänd till sist ner jordgubbarna.
  8. Frys in, gärna i en silikonform med löstagbara kanter.
  9. Låt stå tills den är helt genomfrusen, men ta ut en stund innan du vill äta den.

Jordgubbs- och punschsemifreddo

 

 

Receptbidrag:

 

 

 

 

 

 

Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän