En perfekt glass att göra om man inte har en glassmaskin med smak av jordgubbar och punsch
Ingredienser:
- 500 g jordgubbar
- 0,5 dl punsch
- 6 äggulor
- 200 g strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl turkisk yoghurt
Gör så här:
- Rensa jordgubbarna.
- Mosa hälften med en stavmixer, och skär den andra hälften i små bitar eller skivor.
- Blanda ihop tillsammans med punschen.
- Vispa äggulor och strösocker riktigt ljust och fluffigt.
- Vispa grädden till mjuka toppar.
- Vänd ner i äggkrämen, tillsammans med yoghurten.
- Vänd till sist ner jordgubbarna.
- Frys in, gärna i en silikonform med löstagbara kanter.
- Låt stå tills den är helt genomfrusen, men ta ut en stund innan du vill äta den.
Receptbidrag:
- Recept och bild av Anne Skoogh.
- Anne bloggar på Annes food och även på http://blogs.sweden.se/food och finns på twitter Annes food
Lämna ett svar