Man behöver inget pålägg, jullimpan smakar och doftar jul
Njut av julbrödet utan pålägg.
Ingredienser:
- 6 dl dinkelmjöl
- 4 dl havregryn
- 4 dl grahamsmjöl
- 4 tsk bikarbonat
- 2 tsk flingsalt
- 2 tsk malen nejlika*
- 2 msk kanel *
- 2 msk ingefära*
- 2 dl valnötter
- 2 dl hasselnötter
- 2 stor morot
- 2 msk honung
- 8 dl lättfil
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser väl.
- Hacka nötterna och riv morötterna, blanda ned i mjölet.
- Blanda filen och honungen.
- Rör ihop allt.
- Smörj 2 1½liters formar väl, fyll på smeten.
- Grädda på 175 grader i ca 1 timme och 15 minuter.
- Täck med folie om de blir för mörka.
- Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar.
* Kryddan finns hos Aromia.se
Låter och ser fantastisk gott ut. Man blir verkligen sugen på att baka när man besöker er sida.
Låter och ser fantastisk gott ut. Man blir verkligen sugen på att baka när man besöker er sida.