Lakrits och citron cheesecake

Underbart god cheesecake, med stor varning för att den snabbt tar slut. Kan du låta den stå till dagen efter småsmakerna kommer fram ännu mer.

Ingredienser:

Botten

Cheesecakesmet

Gör så här:

Botten:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan med ett rivjärn och blanda ner ägg, potatismjöl och lakritspulver till en jämn smet.
  3. Häll smeten i delbar rund silikonform (springform) och jämna till den så att den är slät.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt den svalna.

Cheesecakesmet

  1. Vispa samman philadelphiaost, vaniljpulver och strösocker i en skål.
  2. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Rör i potatismjöl, citronskal, lakritspulver och citronkrämen.
  4. Blanda allt till en jämn smet.
  5. Häll i smeten i formen och skaka den lite försiktigt så att smeten blir jämt fördelad.
  6. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40-45 minuter tills fyllningen stannat.
  7. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen, den ska bli kall.

Servera med en liten klick lemon curd.

Tips:

  • Kolla kakan mot slutet av gräddningstiden så att ovansidan inte ser ut att börja mörkna. Om den har tendens att bli mörkare så täck formen med ett bakplåtspapper.

 

 

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän