- 1 påse (200 g) sötmandel
- 15 st bittermandlar
- 1 dl strösocker
- 1 ½ dl rårörsocker
- 5 st äggvitor
- 7 dl rabarber (skalad och skuren i bitar, cm-tjocka)
Gör så här:
- Skålla och skala mandeln och mixa den fint i en matberedare.
- Vispa upp äggvitan med sockret.
- Ta bort 1/3 del av smeten i en skål o ställ vid sidan om.
- Blanda mandeln med resten av smeten.
- Bred ut i en smord form och grädda i 175 grader i 15 minuter.
- Koka upp lite vatten med lite rårörsocker. Låt rabarbern koka en liten stund, häll av.
- Häll rabarbern över den förgräddade botten och bre resten av äggvita över.
- Höj ugnen till 200 grader
- Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Serveringstips:
- Passar bra att servera som den är, eller en kula vaniljglass till.
Nytt recept: Rabarber och lime drink En uppfrisknde och god sommardrink lagom syrlig och söt #recept #svpt #drink
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept
Mandelmarängtårta med rabarber: En god balanserad tårta med syrlig rabarber och söt mandelmarängbotten.
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter