Marängrulltårta med hallon och vitchoklad

En god och saftig rulltårta, med en fyllning med philadelphiaost, vitchoklad och hallon.

Tid: ungefär 45 minuter-1 timma+ tid i kylen
Svårighetsgrad: medel
Antal portioner: ca 8
Laktosfri: nej

Rulltårtan:

  • 1 msk smör
  • 4 äggvitor
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 100g vitchoklad
  • 150g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 125g hallon, helst färska


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en bakform. 25×30 cm, med bakplåtspapper.
  3. Smält smör och pensla pappret noga, detta för att smeten inte ska fastna i pappret.
  4. Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar.
  5. Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank.
  6. Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda 10 min eller tills marängen fått fin färg och är fast.
  7. Stjälp upp den på sockrat smörpapper.
  8. Låt svalna.
  9. Om djupfrysta hallon används, låt dem tina och låt vätskan rinna av.
  10. Smält chokladen i vattenbad. Vispa färskost och crème fraiche till en slät smet, tillsätt den avsvalnade
  11. chokladen.
  12. Bred ut smeten över botten, men inte ända ut till kanterna.
  13. Strö över hallon, rulla ihop rulltårtan hårt.
  14. Svep in den i det sockrade pappret och plastfilm.
  15. Låt rulltårtan ligga kallt en stund.
  16. Servera gärna med hallonglass.

 

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän