En god och saftig rulltårta, med en fyllning med philadelphiaost, vitchoklad och hallon.
Tid: ungefär 45 minuter-1 timma+ tid i kylen
Svårighetsgrad: medel
Antal portioner: ca 8
Laktosfri: nej
Rulltårtan:
- 1 msk smör
- 4 äggvitor
- 1 ¾ dl strösocker
- 100g vitchoklad
- 150g philadelphiaost
- 2 dl crème fraiche
- 125g hallon, helst färska
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en bakform. 25×30 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smör och pensla pappret noga, detta för att smeten inte ska fastna i pappret.
- Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar.
- Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank.
- Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda 10 min eller tills marängen fått fin färg och är fast.
- Stjälp upp den på sockrat smörpapper.
- Låt svalna.
- Om djupfrysta hallon används, låt dem tina och låt vätskan rinna av.
- Smält chokladen i vattenbad. Vispa färskost och crème fraiche till en slät smet, tillsätt den avsvalnade
- chokladen.
- Bred ut smeten över botten, men inte ända ut till kanterna.
- Strö över hallon, rulla ihop rulltårtan hårt.
- Svep in den i det sockrade pappret och plastfilm.
- Låt rulltårtan ligga kallt en stund.
- Servera gärna med hallonglass.