Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbrödMycket enkelt och saftigt bröd

Ingredienser:

  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl hela torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 liter filmjölk
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop allt torrt i en bunke, nötterna kan grovhackas eller användas hela.
  3. Blanda ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.
  4. Tillsätt mjölblandningen och rör mkt försiktigt till en jämn tjock smet.
  5. Smörj 2 1 ½ iters formar väl, fyll på smeten och strö över mjöl.
  6. Grädda i nedre delen 1½ timme.
  7. Täck med folie om de blir för mörka.
  8. Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän