Morotskaka med glasyr av färskost och citron

Nyttigare och saftigare morotskaka med glasyr av färskost och citron

Morotskaka

En matberedare med kniv passar jättebra att använda till det här receptet på morotskaka.

Ingredienser:

  • 3 st (ca 250 g) morötter
  • 0,75 dl sötmandel
  • 2 st ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk muskot
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl rapsolja, kallpressad

Glasyr:

  • 100 g philadelphiaost naturell
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 msk pressad citron

Gör så här:

  1. Skala morötterna, skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad.
  2. Häll i mandeln.
  3. Kör så att det blir finhackat.
  4. Tillsätt ägg och socker.
  5. Kör ca 1/2 – 1 minut med matberedaren.
  6. Häll ner oljan i smeten.
  7. Blanda kanel, muskot, vaniljpulver, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl i en skål.
  8. Häll ner i matberedaren.
  9. Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt.
  10. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter.
  11. Använder du en silikonform så behöver du inte smöra och bröa formen.
  12. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
  13. Låt vila i formen 5-10 minuter.
  14. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat.
  15. Lägg formen över och låt morotskakan bli kall.
  16. Gör glasyren.
  17. Blanda philadelphiaost och florsocker och citronsaften.
  18. Bred glasyren över morotskakan med en slickepott eller smörkniv.

Serveringstips:
Förvara gärna morotskakan i kylen.

Tips:
*Använd laktosfri cream cheese naturell istället för Philadelphiaost för att recepten skall bli laktosfritt.

Morotskaka med glasyr av färskost och citron



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän