Chanette gästbloggar hos oss med en tårta speciellt gjort för Ninasmat
Marängbottnarna:
- 5 äggvitor
- 2 1/2 dl strösocker
- röd/rosa pasta färg
- smultron essence
Fyllning:
- 2 liter körsbär
- grädde
- maizena vaniljpulver+ mjölk
- plommon sylt
- 3 st bananer
Dekoration:
- 3 dl grädde
- marsipan
- körsbär
- skogsbärs godisar
- blå pasta eller karamell färg
- blått glitter strössel
Gör så här:
Marängbottnarna:
- Sätt en glas skål över ett vattenbad med ingredienserna i.
- Sen kör du med elvispen först sakta sen ökar du sakta farten successivt.
- Då det bildar mjuka toppar tar du den till sidan lägg bakplåts papper på en ugnsplåt.
- Häll maräng smeten och lägg i en sprits påse och spritsa ut 3 fyrkanter.
- In i mitten av ugnen på 100 grader i 1 1/2 timme då tiden gått stänger du av ugnen och låter ugnsluckan
- Stå öppen lite men behåll marängbottnarna i den, det för att de ska torka där i nån timme.
Fyllning:
- Vispa ihop vaniljkräm så det blir ca 4 dl, står på förpackningen hur du gör och hur mycket du ska ta av vad.
- Kärna ur körsbären.
- Lägg körsbären, spara en del till dekorationen, i 2 dl vanilj kräm och vispa runt till det blir krämigt.
- Lägg det som första lager på en av bottnarna.
- Nästa botten brer ni ett tunt lager plommonsylt ca 1 cm.
- Mosa bananerna och blanda med de resterande 2 dl vaniljkräm och
- Lägg det ovanpå plommon sylten.
- Lägg på maräng locket.
Dekorera tårtan:
- Vispa grädde med blå färg.
- Lägg i sprits påse och spritsa fint runt hela tårtan och sist ovanpå.
- Lägg lite godis som ramar ner och upp.
- Lite körsbär nere vid också.
- Massa körsbär på toppen av tårtan, strö blå glitter strössel över tårtan och bären för cool glitter effekt.
- Sist gör du några körsbärs blommor i marsipan som du sprider ut.
Låt stå i kylen ca 30 min innan servering.
Receptbidrag av:
- Chanette på Tårtpalatset . Som skriver så här om sitt goda recept.
”Jag har fått den stora äran att gästblogga för söta paret som har Ninasmat Köksbutik.
Dom är ett par att se upp till och de har en butik med massa roliga och användbara saker.
Som tack för de fina sakerna och positiva bemötande jag fått av dom så gjorde jag en tårta i deras ära med vild körsbär som jag var i vackra Österlen skogen och plockade idag.”
Lämna ett svar