Pasta som heter Bavette som liknar spaghetti men är tjockare och oval till formen
Pescatrice betyder marulk som från början är en ingrediens i denna rätt.
Eftersom den numera är rödlistan använder sej istället som har en bra fasthet i köttet, för miljöns skull.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Bavette
- 450 g sejfilé (tinad fryst, eller färsk)
- 0,5 dl olivolja
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 peperoncini, torkad och smulad – alternativt 1 krm mald torkad cayennepeppar
- 1 rågad msk tomatpuré
- 3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata
- 1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
- saften från en halv citron
- skalet från en fjärdedels citron
- 1 msk fiskfond
- 3 dl grädde
- 1 dl vatten från pastakoket
Gör så här:
- Skär fisken i 3×1 cm stora bitar.
- Bryn vitlök och peperoncini på medelvärme i olivolja, tills vitlöken blir mjuk.
- Tillsätt tomatpuré.
- Häll på Barilla tomatsås all’Arrabbiata.
- Häll på vinet och pressa ner saften av en halv citron.
- Låt alltsammans puttra i cirka 5-7 minuter.
- Häll i fiskfond och grädde.
- Vispa runt och fortsätt puttra cirka 4 minuter.
- Lägg i fisken cirka 4 minuter innan servering.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Häll av pastan cirka 1,5 minut innan koktidens slut, men ta cirka 1 dl av pastavattnet åt sidan och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan.
- Vänd runt, koka upp och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut.
- Garnera med citronskal.
Receptbidrag:
Barilla, Förkväll i TV4 tisdag 24/11
Lämna ett svar