Rabarberpaj

rabarberpaj

En perfekt efterrätt både söt o syrlig.

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl rårörsocker
  • 3-5 stjälkar rabarber
  • ¼ dl pärlsocker

Gör så här:

  1. Start ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör i en kastrull.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och rårörsocker i en liten skål.
  4. Rör ner mjölblandningen i det smälta smöret, smeten är något lös.
  5. Häll över smeten i en pajform o tryck ut den.
  6. Skölj och skiva rabarbern i slantar och strö över dem i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
  8. Ta ut pajen och strö över pärlsockret medan den är varm

Servera med:

  • Vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass
Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän