Saffransglass med apelsin

Vi tycker om glass och vi tycker om saffran, denna kombinationen blir en lyxig gräddglass med smak av saffran och en hint av apelsin.

Ingredienser:

  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 påsar saffran
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 3 dl grädde


Gör så här:

  1. Koka upp apelsinjuicen och saffran i en kastrull, ta av från spisen och ställ i kallt vattenbad, för att kallna.
  2. Vispa ägg, florsocker och rivet apelsinskal.
  3. Vispa grädden hårt och rör ned och apelsinjuicen i äggsmeten.

I glassmaskin

  1. Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
  2. Lägg upp glassen i en plastburk med lock och låt vila i frysen i ca 2 timmar.

Utan glassmaskin:

  1. Häll smeten i en form eller plastburk med lock.
  2. Ställ in i frysen.
  3. Rör om efter ca 2 timmar.
  4. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
  5. Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän