Vi tycker om glass och vi tycker om saffran, denna kombinationen blir en lyxig gräddglass med smak av saffran och en hint av apelsin.
Ingredienser:
- 1 dl apelsinjuice
- 2 påsar saffran
- 2 ägg
- 2 dl florsocker
- finrivet skal av 1 apelsin
- 3 dl grädde
Gör så här:
- Koka upp apelsinjuicen och saffran i en kastrull, ta av från spisen och ställ i kallt vattenbad, för att kallna.
- Vispa ägg, florsocker och rivet apelsinskal.
- Vispa grädden hårt och rör ned och apelsinjuicen i äggsmeten.
I glassmaskin
- Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
- Lägg upp glassen i en plastburk med lock och låt vila i frysen i ca 2 timmar.
Utan glassmaskin:
- Häll smeten i en form eller plastburk med lock.
- Ställ in i frysen.
- Rör om efter ca 2 timmar.
- Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
- Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.
Lämna ett svar