Saffransrutor


Ingredienser:

  • 3 dl gräddfil
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 gram saffran
  • 7 dl dinkelmjöl
  • 1 dl rårörsocker
  • 5 tsk bakpulver
  • 135 gram smör
  • 2,5 dl russin
  • 50 gram sötmandel (skalad och hackad)
  • 1 msk rårörsocker
  • Ströbröd till form

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och bröa en långpanna.
  3. Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en skål.
  4. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en annan skål, dela margarinet i mindre bitar och tillsätt.
  5. Knåda till en smuldeg.
  6. Blanda ner russin.
  7. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  8. Häll över i ugnsformen.
  9. Blanda mandeln och sockret, strö på över kakan.
  10. Grädda 40 minuter i ugn till vacker färg.
  11. Ta ut och låt svalna något.
  12. Skär i rutor.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän