- 3 dl gräddfil
- 1,5 dl vatten
- 1 ägg
- 1 gram saffran
- 7 dl dinkelmjöl
- 1 dl rårörsocker
- 5 tsk bakpulver
- 135 gram smör
- 2,5 dl russin
- 50 gram sötmandel (skalad och hackad)
- 1 msk rårörsocker
- Ströbröd till form
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra och bröa en långpanna.
- Blanda gräddfil, vatten, ägg och saffran i en skål.
- Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en annan skål, dela margarinet i mindre bitar och tillsätt.
- Knåda till en smuldeg.
- Blanda ner russin.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Häll över i ugnsformen.
- Blanda mandeln och sockret, strö på över kakan.
- Grädda 40 minuter i ugn till vacker färg.
- Ta ut och låt svalna något.
- Skär i rutor.
Lämna ett svar