Thailändska nudelwok med Quorn Strimlor

Thailändska nudelwok med Quorn Strimlor
Ingredienser:

  • 300 g Quorn Strimlor
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 cm ingefära, finhackad
  • 1 citrongräs
  • 1 röd chili, finhackad
  • 100 g haricot verts
  • 1 röd paprika, skuren i bitar
  • 100 g rödkål, strimlad
  • 8 shiitake svampar, delade
  • 1 msk röd curry
  • 1 lime
  • 3 msk soja eller fisksås
  • 150 g fullkornsnudlar
  • 1 dl jordnötter
  • 2 dl papaya, skuren i kuber
  • 1 näve färsk koriander, grovt hackad

Gör så här:

  1. Hacka alla grönsaker.
  2. Hetta upp olivolja i en stor panna, fräs lök, vitlök, ingefära, citrongräs och chili under omrörning i 3 minuter.
  3. Tillsätt Quorn Strimlor och haricot verts och efter några minuter, de resterande grönsakerna.
  4. Skaka pannan något och rör om.
  5. Blanda ut den röda curryn med 1 dl vatten och tillsätt den tillsammans med limejuice, soja eller fisksås och nudlar, rör runt väl i pannan.
  6. Häll upp woken i ett vackert fat och strö över jordnötter, papaya och färsk koriander.
  7. Garnera med en limeklyfta.

Receptbidrag: Quorn

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän