Ingredienser:
- 150 g (2dl) valnötskärnor, 2 dl
- 5 dl vatten
- 50 g margarin
- 50 g jäst
- 1 ägg
- 2 tsk salt
- 1 msk sirap
- 3 dl grahamsmjöl
- 1 l vetemjöl special
Gör så här:
- Hacka valnötterna och koka upp dem i vattnet.
- Tillsätt matfett och låt svalna till 37 grader.
- Smula ner jästen och rör om tills den löst sig.
- Tillsätt ägg, sirap, salt, grahams- och merparten vetemjöl och arbeta degen smidig.
- Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
- Arbeta degen på mjölat bakbord och dela in den i 30 lika stora delar.
- Forma runda bullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och jäs övertäckt ca 30 min.
- Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 225 grader ca tio min.
Lämna ett svar