Varje tugga är en njutning, man vill bara ha mer.
Ingredienser:
Vaniljglassen:
- 3 dl vispgrädde
- 3 st ägg
- ½ dl florsocker
- 3 krm äkta ekologiskt vanilj pulver, Bourbon
Kolakrämen:
- 1½ dl vispgrädde
- ½ dl mörk sirap
- ½ dl strösocker
Gör så här:
Glassen:
- Vispa grädden i en bunke.
- Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret i en skål för sig.
- Rör ner äggsmeten i grädden.
- Häll smeten i en form, plastburk med lock eller fördela smeten i Briochette silikonform.
- Ställ in i frysen.
- Låt stå i frysen 4 timmar eller mer.
- Ta fram o låt stå ute en liten stund innan servering.
Kolakrämen:
- Blanda vispgrädde, mörk sirap och socker i en kastrull.
- Koka utan lock tills krämen börjar tjockna, 10-15 minuter.
- Serveras ljummen till glassen.
Lämna ett svar