Zeta olivolja med smak av dill och vit tryffel

Zeta kompletterar nu sitt breda olivoljesortiment med två nya varianter i praktiska små flaskor. Dilloljan är helt ny, medan oljan med smak av vit tryffel har funnits tidigare i större förpackning.

Dillolja
Dill är minst lika älskad i Italien som i Sverige. Där heter den ”aneto” och odlas i stora mängder i trakterna av San Remo i Ligurien. Mycket av den färska dill vi äter i Sverige kommer faktiskt just därifrån.

Trots att dill är en traditionell krydda i det Italienska köket är det inte länge sedan dilloljan skapades. Genom att extrahera den naturliga aromen och blanda den med olivolja kan man kombinera oljans goda hälsoegenskaper med en dillsmak som håller sig lika fräsch året om.

Dilloljan är ett givet komplement till fiskrätter, skaldjur, lax, kokt kött och äggrätter. Dessutom gör den sig väldigt bra i såser, majonnäs, potatissallad, gubbröra med mera. Med bara några droppar kan man lyfta rätterna till högre höjder.

Tryffelolja
Tryffel är en smak som ligger Fernando Di Luca extra varmt om hjärtat. Han är nämligen uppväxt i Fano, bara några mil från Acqualagna, som är Italiens främsta vittryffeldistrikt. (Faktiskt större än det i Sverige mer kända Alba!)

Fernando vet hur en riktigt bra vit tryffel ska smaka och dofta och är otroligt stolt över att kunna gå i god för att Zeta Tryffelolja är gjord med en tryffelarom av yppersta kvalitet.

Vit tryffelolja är mycket smakrik. Ofta räcker det med en sked eller två för att smaksätta en hel rätt.

Precis som färsk tryffel är oljan en färskvara som ska användas medan smaken är som bäst. Det gör att en flaska på 10 centiliter är precis lagom för många av våra kunder, som då kan använda hela innehållet medan smaken är som finast – inom 30 dagar efter att den öppnats.

Zeta Dillolja och Zeta Tryffelolja på tiocentilitersflaskor finns att köpa i alla välsorterade livsmedelsaffärer.
Cirkapris i butik:

Zeta Dillolja 30-33 kr, Zeta Vit tryffelolja 30-33 kr

Ninasmat smakjägare fick prover att testa

Dilloja
Doftar och smakar mycket dill. Men ändå en bra kombination med olivoljan.
Perfekt smaksättare eller bas för fisk och skaldjur

Betyg:
4/5

Vit tryffelolja
Den vita tryffel tar över smaken.
Vi har inte ätit eller smakat så mycket tryffel. Så vi har svårt att göra detta smaktestat rättvist.
Men till risotto tror vi denna som smaksättare skulle funka perfekt.

Betyg:
3,5/5

Testat av Nina & David/NinasmatPusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän