Tigerräkor med ingefära

Ingredienser:

  • 1 kg tigerräkor med skal
  • 2 tsk riven ingefära
  • drygt 1,5 dl Olivado Avokadoolja
  • 2 msk honung
  • 1 pressad citron
  • drygt 0,5 dl sojasås
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk mald mejram

Gör så här:

  1. Blanda avokadoolja, citronjuice, ingefära, sojasås, vitlök, honung och mejram i en skål.
  2. Tillsätt därefter tigerräkorna och rör om ordentligt.
  3. Täck över och förvara i kylen i 24 timmar, vänd tigerräkorna emellanåt.
  4. För att förbereda tillagningen, blötlägg träspetten i kallt vatten och trä därefter på tigerräkorna.
  5. Grilla tigerräkorna antigen på en grill eller grilla i ugnen, pensla med avokadoolja då och då.
  6. Grilla tigerräkorna tills de blir rödvita.
  7. Vänd dem ofta.
  8. Servera med några citronskivor och några kvistar färsk mejram.

Serveringstips:

  • Passar utmärkt att servera tillsammans med sallad.

Receptbidrag

  • Olivado Avokadoolja


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän