- 1 kg tigerräkor med skal
- 2 tsk riven ingefära
- drygt 1,5 dl Olivado Avokadoolja
- 2 msk honung
- 1 pressad citron
- drygt 0,5 dl sojasås
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk mald mejram
Gör så här:
- Blanda avokadoolja, citronjuice, ingefära, sojasås, vitlök, honung och mejram i en skål.
- Tillsätt därefter tigerräkorna och rör om ordentligt.
- Täck över och förvara i kylen i 24 timmar, vänd tigerräkorna emellanåt.
- För att förbereda tillagningen, blötlägg träspetten i kallt vatten och trä därefter på tigerräkorna.
- Grilla tigerräkorna antigen på en grill eller grilla i ugnen, pensla med avokadoolja då och då.
- Grilla tigerräkorna tills de blir rödvita.
- Vänd dem ofta.
- Servera med några citronskivor och några kvistar färsk mejram.
Serveringstips:
- Passar utmärkt att servera tillsammans med sallad.
Receptbidrag
- Olivado Avokadoolja
Har sett avokadooljan i en spec butik här i Stockholm, minns inte priset nu, någon som vet? Älskar verkligen avokado så varför inte få lite extra smak genom olja? Annars är jag en storkonsument av olivolja! Dock brukar vi köpa de där stora två-liters plastflaskorna från zeta, får väl bli ändring på det nu även om jag tycker att det är praktiskt när det går åt så mycket!
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept
Har sett avokadooljan i en spec butik här i Stockholm, minns inte priset nu, någon som vet? Älskar verkligen avokado så varför inte få lite extra smak genom olja? Annars är jag en storkonsument av olivolja! Dock brukar vi köpa de där stora två-liters plastflaskorna från zeta, får väl bli ändring på det nu även om jag tycker att det är praktiskt när det går åt så mycket!
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept
Hej Åsa. Kan inte svara för Stockholm men här i Helsingborg har jag sett den bla på citygross och maxi.
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept
Hej Åsa. Kan inte svara för Stockholm men här i Helsingborg har jag sett den bla på citygross och maxi.
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Ninasmat Recept