Ridderheims tapasfredag på twitter

Ridderheims tapasfredag på twitter

Ridderheims tar ett nytt grepp i sociala media och satsar med gott att äta som PR-grej. Vilken kul idé!
Igår (15/4 2011) var vi med på en riktigt kul, spännande och förmodligen nåt alldeles unikt!
Vi var väl en 30st matglada eldsjälar runtom i Sverige som dukade upp exakt samma mat, samtidigt, alla hade fått en låda från Ridderheims med 12st utvalda tapasprodukter.

Klockan 18.00 kopplade vi upp oss till twitter med hashtag #tapasfredag och sen började vi äta och twittra. Under en timme och lite till =) delade vi med oss av våra upplevelser, goda som dåliga och berättade om detta på twitter. Man kunde verkligen inte sluta äta =).

Här hemma hittade vi våra favoriter.
Vi på Ninasmat hade kompletterat med lite nybakat (dinkelfrallor med soltorkade tomater) och en tomat och rödlöks sallad.

Ninasmat smäkjägare testade under kvällen:

1: Tapas bricka
En bricka med 6 olika tapasrätter:

  • Chili con queso: Starka paprikor fyllda med krämig ost.
  • Manchego: En mild och nötig ost.
  • Teeny weeny tapas chorizo: en typ av ”ölkorv”
  • Marinerade lupinfrön: en krispig ”böna” marinerad i färsk lime och piri-piri
  • Gröna vitlöksoliver och soltorkade tomater.
  • Marinerade vitlöksklyftor.

Chili con queso, i mitten av förpackningen blev snabbt favoriten här hemma, smakerna exploderade i munnen.
God chorizo lagom hetta. Manchego krämig och god. Lupinfröna speciell smak, men en god överraskning.

2: Plato de Marupe
En mix av Serranoskinka, fuet salami, chorizo och ibérico-ost:
Ibérico-ost mums så god naturell. Bra sting i chorizo. Skinkan smakrik.Salamin lite neutral i smaken.

3: Peperoni con Queso
Mellanstarka peperoni fyllda med ost:
Smakrik med bra sting men lite för mycket olja.

4: Oliver con Queso
Oiver fyllda med ört- och vitlöksost:
Sältat emot syran gifter en matorgasm

5: Pollo de Fajitas
Krämig kycklingröra med aubergine, kapris, bacon, bönor och rökt chili:
God smak blandning som gifter sig och blir bara bättre efter varje tugga, god eftersmak. Vill ha mer.

6: San Sebastian
Soltorkade tomater, chili, lök och kronärtskockor i en ört- och vitlöksmarinad:
För mycket olja tog, men kronärtskockorna här i var riktigt goda.

7: Tortilla Española Con Cebolla
Potatisomeltt med lök:
Smakar lite för mycket potatis.

8: Tomates Secos Sol
Solmogna och lättrostade körsbärstomater i frisk marinad. Koriander, vitlök, chili, sherryvinäger är bara några av smaksättarna i marinaden:
Goda.. syra och sälta i en bra balans.

9: Albóndigas con tomate
Miniköttbullar i en fyllig rödvins- och tomatsås med chilisting:
Perfekt smak kombination mellan rödvin, tomat och chili.

10: Champiñones al Ajillo
Vitlöksdoftande, grillade champinjoner i en lätt rökig chilisås:
Tungan får fullt upp att arbeta igenom den goda smak kombon. Alla smaker hittar varandra

11: Queso Ibérico
Örtmarinerad Ibérico-ost:
Lätt rökig, torr och smakrik ost.

12: Andalusia
Småtapas som oliver, grillad svamp, chili och lök i en ört- och vitlöksmarinad:
Champinjonen klar favorit goda smaker. Det var kärnor i oliverna.

Totalbetyg:
4,5/5
Det som drog ner betyget lite var all olja, kärnor i oliverna och svår öppnade förpackningar..

Favoritenerna blev:
Chili con queso Starka paprikor fyllda med krämig ost och Albóndigas con tomate:

 

Till all denna goda mat, drack vi lite vin

Började kvällen med en Sangria. Ett ekologiskt rödvin och vittvin från Argentina,

Tack för en mycket trevlig kväll, trevligt sällskap och massor av god mat, hoppas verkligen få vara med om det igen, det var riktigt roligt.

Testat av: Ninasmat Nina, David och Lhadi

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän